Τσουρέκια Πασχαλινά (Κομοτηνής)
ΥΛΙΚΑ
1 κ. αλεύρι Μάνα το λευκό
4 αυγά
1 κούπα γάλα
250 γρ φυτίνη
1,5 κούπα ζάχαρη
80 γρ μαγιά φρέσκια
1 Μαχλέπι και 1 κακουλέ
χυμό 1 μικρού πορτοκαλιού
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ συνταγής
Λιώνουμε τη μαγιά με λίγο νερό και λίγο αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το γάλα, το χυμό, το ξύσμα, λίγο βούτυρο λιωμένο . Τα ρίχνουμε στη μαγιά στη λεκάνη με το αλεύρι, βάζουμε και το μαχλέπι και κακουλέ και διπλώνουμε απαλά τη ζύμη, βουτυρώνοντας τα χέρια στο λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα για να φουσκώσει, μετά κάνουμε τα κορδόνια για τις πλεξούδες. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και μετά πασαλείβουμε με αυγό, φιλέ ή σουσάμι. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 200ο
Καλή επιτυχία
ΔΥΟ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
α.Στο ζυμάρι βάζουμε 2 κουταλιές γιαούρτι και
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
β.Τα κορδόνια τα στρίβουμε από τη μια πλευρά , και όχι πίσω μπρος, για να γίνουν κλωστές όπως θέλουμε όλοι.
Ακολουθήστε τις συμβουλές και θα γίνουν τέλεια τα Πασχαλινά Τσουρέκια.
Tη συνταγή μας την έδωσε η κ. Αθηνά Τερζάκη και είναι μια καλής της φίλης από την Κομοτηνή. Περισσότερες συνταγές της κ. Αθηνάς και όχι μόνο μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ της ιστοσελίδας μας.