Ρεβίθια με μελιτζάνες στη γάστρα από τη Γεωργία Δάρατζη
Άλλη μία συνταγή από τη συνεργάτιδα της ιστοσελίδας από την Ανάβυσσο, που πιστεύουμε ότι όσοι τη δοκιμάσουν θα μείνουν ενθουσιασμένοι.
Υλικά
500γρ ρεβίθια
2 – 3 μελιτζάνες
1κρεμμύδι
1- 2 σκελίδες σκόρδο
500γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
Λίγο μαϊδανό
Λίγο δυόσμο
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Βαλσάμικο ξύδι κρέμα
Προαιρετικά κύβος κότας

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Εκτέλεση
-Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ, σε νερό με αλάτι.
-Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε (αν θέλουμε βάζουμε και έναν κύβο κότας μαζί) αν δεν βάλουμε κύβο ρίχνουμε λίγο αλάτι.
-Αφού βράσουν τα βάζουμε στην γάστρα
-Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια και σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-Μόλις μαλακώσουν τις ρίχνουμε μέσα στη γάστρα με τα ρεβίθια.
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ή τα βάζουμε στο μούλτι και τα ρίχνουμε στη γάστρα. (αν θέλουμε μπορούμε να τα σοτάρουμε λίγο)
-Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το μαϊντανό και το δυόσμο.
-Ρίχνουμε βαλσάμικο (ζικ ζακ) πάνω από όλα τα υλικά, λίγο λαδάκι και νεράκι σχεδόν μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια.
-Τα ανακατεύω όλα και ψήνω στους 180 βαθμούς γύρω στις 2 ώρες, μέχρι να τραβήξουν όλα τα ζουμιά.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για τα ρεβίθια με μελιτζάνες στη γάστρα
-Μπορούμε εκτός από μελιτζάνα να προσθέσουμε καρότα και πιπεριές .
-Αν την προηγούμενη μέρα έχουμε μαγειρέψει ρεβιθόσουπα, μπορούμε να τα βάλουμε στην γάστρα και να προσθέσουμε τη μελιτζάνα και τα υπόλοιπα υλικά αναλόγως.
-Αν δεν έχετε γάστρα μπορείτε να τα βάλετε σε ταψάκι και να το κλείσετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.