Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2025

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Top 5

Μουστοκούλουρα από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Μουστοκούλουρα από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Άλλη μία επίκαιρη συνταγή από την κ. Αθηνά που μας τροφοδοτεί με συνταγές και όχι μόνο.

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα μούστο

1 κούπα ηλιέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

¼ κούπας κονιάκ

Λίγες σταφίδες

Μπέικιν

½ κουταλιού γλυκού σόδα

Αλεύρι 1 κιλό

Κανέλα 1 κ. γλυκού 

Γαρίφαλο 1/4 κ. γλυκού σκόνη

1 βανίλια

Σουσάμι άσπρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτω πρώτα τα υγρά, δηλαδή το μούστο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύω. Μετά προσθέτω τις σταφίδες που τις έχουμε μουσκέψει μέσα στο κονιάκ. Αφού ανακατώσουμε τα υγρά, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια, τη σόδα,την κανέλα και τέλος το αλεύρι.

Ζυμώνω τα υλικά και κάνω μια ζύμη μαλακή.

Κάνω μουστοκούλουρα στρογγυλά, ή μπαλίτσες που τις κάνω μια τρύπα στη μέση. Αφού τελειώσω, αλείφω τα μουστοκούλουρα από πάνω με σουσάμι.

Τερπνή, πολιτισμός, αρχαία, εργασία 
και πολλά άλλα !!!

psterpnis.blogspot.com

Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά. Φροντίζω να μην τα ψήσω πάρα πολύ και ξεραθούν.

Καλή επιτυχία και ένα μικρό μυστικό που μας αποκαλύπτει η κ. Αθηνά είναι:  Ο μούστος πρέπει να είναι ζεστός , ούτε καυτός, ούτε κρύος.

Η ιστοσελίδα ευχαριστεί όλους τους φίλους που κατά καιρούς μας προσφέρουν τις συνταγές τους. Πολλές συνταγές μπορείτε να βρείτε στην ενότητα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” στο αρχικό μενού ή κάνοντας κλικ στα περισσότερα.
Γ. Πανσεραϊκός
Γ. Πανσεραϊκόςhttps://visaltis.gr/
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Βισαλτία Σέρρες Μακεδονία Ελλάς visaltia Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ