Εκμέκ με τσουρέκι από την κ. Κασάπη Φανή από Τερπνή Σερρών
Η κ. Φανή μας προτείνει ένα θεσπέσιο γλύκισμα για τις ημέρες μετά το Πάσχα, το οποίο όμως θα μπορούσαμε να κάνουμε όλο το χρόνο, γιατί τώρα τα τσουρέκια τα παρασκεύαζουν όχι μόνο το Πάσχα αλλά μπορείτε να το βρείτε όποια στιγμή το ζητήσετε.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά, τα βράζουμε για 8 λεπτά, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε για αλλά 5 λεπτά. Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, πέρνουμε το τσουρέκι το κόβουμε σε ισόπαχες φέτες μέσα σε ταψάκι και το ραντίζουμε με το σιρόπι.
ΚΡΕΜΑ
100 γρ. κορν φλάουρ
1 ζαχαρούχο γάλα
Βανίλια
3 αυγά
Ξύσμα λεμονιού
Αραιώνουμε το γάλα με νερό, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στη φωτιά να πάρουν μια βράση. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει την κατεβάζουμε και την απλώνουμε στο τσουρέκι.
Σαντιγί έτοιμη
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Χτύπημα και άπλωμα πάνω από την κρέμα στο τσουρέκι. Να έχει κρυώσει η κρέμα μας όταν απλώσουμε τη σαντιγί. Εάν θέλουμε ρίχνουμε καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένη σοκολάτα.