Γαύρος σαγανάκι – της Γεωργίας Δάρατζη
Υλικά
-200γρ. γαύρο
-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
-μισό ματσάκι μαϊντανό
-3 κουταλιές μουστάρδα
-καυτερή πιπεριά
-κρεμμύδι
-σκόρδο
-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι
-1 λεμόνι (το χυμό του)
-2 ποτήρια νερό.
Τερπνή, πολιτισμός, αρχαία, εργασία
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε το γαύρο μαζί με το μαϊντανό, το δεντρολίβανο και το λαδάκι. Αν θέλουμε πριν τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. αλλιώς το προσθέτουμε αφού βράσει ο γαύρος. Μόλις βράσει βγάζουμε το δεντρολίβανο και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αν θέλουμε και λίγο σκόρδο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Μόλις δέσει η “σάλτσα”, το σαγανάκι μας είναι έτοιμο!