Αμυγδαλωτά σιροπιαστά με κουβερτούρα από την κ. Αθηνά Τερζάκη που για μία ακόμη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της και μας πρόσφερε ένα υπέροχο, δοκιμασμένο και γευστικό γλύκισμα.
ΥΛΙΚΑ
ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΑ
ΛΙΓΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΕΜΙΣΗ
Χτυπάω τα αμύγδαλα στο μούλτι και προσθέτω λίγο ινδοκάρυδο και τη βανίλια.
ΣΙΡΟΠΙ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τα φύλλα στα τέσσερα. Τα βουτυρώνουμε και προσθέτω 1-2 κουταλιές από τη γέμιση που έχω ετοιμάσει.Τα τυλίγω ρολάκια και αν θέλω λίγο από πάνω τα βουτυρώνω.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.
Αφού τα βγάλω και κρυώσουν λίγο, τα σιροπιάζω ελαφρώς σε ζεστό σιρόπι χωρίς να τα βουτάω πολύ ώρα. Αρκεί ελαφρύ σιρόπιασμα. Τα αφήνω λίγο και μετά τα βουτώ από τη μια και την άλλη πλευρά στην κουβερτούρα που ήδη έχω λιώσει.
Έτοιμα και απίστευτης γεύσης γλύκισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Ευχαριστούμε την κ. Αθηνά Τερζάκη για μια ακόμη φορά για την υπέροχη συνταγή της, εύκολη, γρήγορη, με πολύ λίγα και απλά υλικά που έχουμε όλοι στα σπίτια μας. Τα αμυγδαλωτά σιροπιαστά με κουβερτούρα είναι μια πολύ όμορφη ιδέα, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα, για να κεράσετε τους φίλους σας, αλλά ακόμη και για παιδικά πάρτι, μια και είναι πολύ υγιεινό γλυκό και με τη σοκολατένια γεύση στις δυο πλευρές, που τρελαίνει μικρούς αλλά και μεγάλους. Περισσότερες συνταγές για φαγητά και γλυκά της κ. Αθηνάς, θα βρείτε στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ της ιστοσελίδας μας.