Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Top 5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

15ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στο Καρυδοχώρι του ν. Σερρών

Καλωσόρισμα του Χειμώνα

15ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στο Καρυδοχώρι του ν. Σερρών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδοχωρίου “Ο Άγιος Αθανάσιος” σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 στο 15ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων το οποίο διεξάγεται στον ανανεωμένο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καρυδοχωρίου.

Η άκρως επιτυχημένη εκδήλωση των τελευταίων ετών θέτει ακόμα ψηλότερα τον πήχη φέτος μέσα σε μία πολύ δύσκολη χρονιά που βίωσαν λόγω ανομβρίας στα ακριτικά χωριά μας.

Σκοπός της εκδήλωσης, οι επισκέπτες να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα σε προσιτές τιμές τα οποία παράγονται σε Φαιά Πέτρα, Καπνόφυτο, Αχλαδοχώρι και Καρυδοχώρι.
Παράλληλα, προσφέρεται η ευκαιρία να θαυμάσουν και την υπέροχη φυσική ομορφιά της Κοιλάδας του Κρουσοβίτη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν θα απουσιάζει η παραδοσιακή φασολάδα συνοδεία με ζυμωτό ψωμί, ψημένο σε ξυλόφουρνο από τα χέρια γυναικών της περιοχής, τα οποία θα προσφέρουν δωρεάν στο κοινό, εθελοντές.
Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση, θα δώσουν παραδοσιακά ακούσματα συνοδεία ζωντανής μουσικής (θρακιώτικα και μακεδονικά), όπως και ο Μπάμπης Ιορδανίδης στα ποντιακά, με την μπάντα του.

Παραγωγοί από Φαιά Πέτρα, Καπνόφυτο, Αχλαδοχώρι και Καρυδοχώρι για μία ακόμα χρονιά, αναδεικνύουν και διαθέτουν τα προϊόντα που παράγουν με περίσσιο μεράκι απευθείας στον καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντα.
Ανάμεσα σε αυτά τα ελληνικά προϊόντα ξεχωρίζουν όχι μόνο η περιοχή που τα παράγει, αλλά κυρίως οι άξιοι παραγωγοί, περιποιητικοί στη γη που τους γέννησε, ξεπερνώντας κάθε χρόνο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας αγρότης – κτηνοτρόφος.

Αξίζει να αναζητήσετε καθένα από αυτά, για να διακρίνετε το στίγμα που έχει αφήσει ο τόπος πάνω του, την αυθεντικότητα και τη μοναδική του ταυτότητα.
Σας περιμένουμε στο βορειότερο Φεστιβάλ της χώρας, εδώ όπου οι λίγοι αντιστέκονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας παραγωγός και αξιοποιούν την μάνα γη, προσφέροντας ποιοτικές γεύσεις στο τραπέζι μας!

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 στο Δημοτικό Σχολείο Καρυδοχωρίου!

Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ Σερρών και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Πηγή για τα παραπάνω “Καρυδοχώρι, Σερρών “.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://visaltis.gr
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ