Παπουτσάκια με κρέμα γιαουρτιού από την κ. Ντίνα
Παρασκευάζουμε υπέροχα παπουτσάκια με κρέμα γιαουρτιού αντί για μπεσαμέλ. Θα κάνουμε σήμερα μια συνταγή πιο ελαφριά. Πιο γευστική δεν γίνεται!!!
Δοκιμάστε την και θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένη.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Κιμάς
Τυρί ρεγκάτο
ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
Λίγο λάδι
2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένω και καθαρίζω τις μελιτζάνες και τις κόβω στη μέση χαράζοντας από μέσα την ψίχα τους και τις βάζω σε μία λεκάνη με νερό και αλάτι για περίπου μισή ώρα. Μετά τις τηγανίζω και τις βάζω σε ένα σουρωτήρι.
Ετοιμάζω τον κιμά μου, όπως ακριβώς στα μακαρόνια με κιμά. Βάζω τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, πατάω με το κουτάλι λίγο την ψίχα να μαλακώσει και βάζω 2 κουταλιές κιμά.
Φτιάχνω την κρέμα γιαουρτιού με το κεσεδάκι γιαούρτι το στραγγιστό, το αυγό, το λάδι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τα ανακατεύω καλά όλα μαζί, βάζω περίπου 2 κουταλιές πάνω σε κάθε μελιτζάνα πασπαλίζω με τυρί ρεγκάτο και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.
Απίθανα τα παπουτσάκια!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Κλείνει το άρθρο “Παπουτσάκια με κρέμα γιαουρτιού” με την ενημέρωση ότι συνταγές από την κ. Ντίνα και τους άλλους συνεργάτες τις ιστοσελίδας θα βρείτε στην ενότητα ¨ΣΥΝΤΑΓΕΣ“.