Κανταΐφι για τους αγαπημένους σας κ. Αθ. Τερζάκη
Το γλύκισμα είναι κατεξοχήν των ημερών τον Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά δεν “απαγορεύεται” να το παρασκευάσουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κ. κανταΐφι
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα
1 βανίλια
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
2 βανίλιες
Τερπνή, πολιτισμός, αρχαία, εργασία
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το κανταΐφι το ανοίγουμε και κόβουμε μικρές λωρίδες. Βάζουμε το καρύδι τριμμένο και το τυλίγουμε. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, βουτυρώνουμε όλο το κανταΐφι και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Απλή παραδοσιακή συνταγή όπως την έκαναν από παλιά. Όμως όποιος ή όποια θέλει κάτι το διαφορετικό ή πιο μοντέρνο, το ίδιο γλυκό με καρύδια και φύλλα κρούστας μπορεί να το βρει ΕΔΩ.