Ζύμη για πεϊνιρλί και ζύμη γιαουρτιού για τυροπιτάκια
Ξεκινάμε με ζύμη για πεϊνιρλί
Υλικά
½ κιλό αλεύρι
20γρ. μαγιά
1 κούπα χλιαρό γάλα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 αυγά
λίγο αλάτι
Μερίδες: 8
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το λάδι και το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε σφιχτή ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει και χωρίζουμε σε οχτώ μπαλίτσες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ορθογώνιο σχήμα και διπλώνουμε τις άκρες για να κρατηθεί η γέμιση στο εσωτερικό.
Ζύμη γιαουρτιού για τυροπιτάκια-λουκανοπιτάκια
Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
250 γραμμ. βιτάμ
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ, με το ειδικό εξάρτημα που λέγεται γάντζος, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ (χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι με διάμετρο περίπου 8 εκ.), κόβουμε στρογγυλά δισκάκια ζύμης.
Πηγή για το άρθρο “Ζύμη για πεϊνιρλί και ζύμη γιαουρτιού για τυροπιτάκια” και η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα xrysessyntages. Πολλές άλλες συνταγές μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.