Καροτόπιτα ή κολοκυθόπιτα (με κόκκινο κολοκύθι)
κ. Αθηνάς Τερζάκη
ΥΛΙΚΑ
300 γρ καρότα ή κολοκύθι
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ ζάχαρη
1 μπέικιν
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙ
100 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη. Ανακατεύουμε με το χέρι το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη βανίλια, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού και τέλος το καρότο. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα. Αφού ψηθεί σιροπιάζουμε.
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
ΣΗΜΕΙΩΣΗ για Καροτόπιτα ή κολοκυθόπιτα
Την πίτα μπορείτε να την παρασκευάσετε με καρότα ή με κόκκινο κολοκύθι, ανάλογα με τις δικές σας γεύσεις, της οικογένειας ή των φίλων σας. Όπως όμως και να την κάνετε το σίγουρο είναι ότι θα γίνει πεντανόστιμη.