Σεφταλιές, Κυπριακό φαγητό της κ Αθηνάς από το blogspot του psterpnis.
ΥΛΙΚΑ
.500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
· 500 γρ. κιμά αρνίσιο
· 2 αυγά
· 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 2 κρεμμύδια τριμμένα
· ψίχα από 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
· αλάτι
· πιπέρι
· 2-3 σκέπες αρνίσιες
· λίγη πάπρικα
· 7 κουταλιές γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
. Πλένουμε τις σκέπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι.
· Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό.
· Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ψίχα του ψωμιού, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια.
· Βγάζουμε τις σκέπες από το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί.
· Τυλίγουμε τις σεφταλιές μια μια με ένα κομμάτι από τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια.
· Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκριλ της ηλ. κουζίνας για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
· Έπειτα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε βάζοντας από μια κουταλιά σε κάθε μερίδα.
Περισσότερες συνταγές της κ. Αθηνάς Τερζάκη και όχι μόνο μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ“.