ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Top 5

Τσουρέκια Πασχαλινά με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκια Πασχαλινά με ζαχαρούχο γάλα από την κ. Αθηνά Τερζάκη.

   ΥΛΙΚΑ
3 κ. αλεύρι 
6 αυγά
250 γρ μαγιά
250 γρ βούτυρο βιτάμ ή φυτίνη
2,5 κούπες ζάχαρη
2 Μαχλέπι
2 κακουλέ
1 βανίλια
1 μπέικιν
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1 γάλα ζαχαρούχο και 3 κουτάκια νερό
Λίγο αλάτι
2-3 κουταλιές γιαούρτι

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  συνταγής για Τσουρέκια Πασχαλινά.    
Λιώνουμε τη μαγιά σε 1/2 κούπα νερό και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι.
Διαλύουμε το ζαχαρούχο σε 3 κουτάκια χλιαρό νερό, μετράμε με το κουτί του ζαχαρούχου,λιώνουμε με τα αυγά το μισό βιτάμ και προσθέτουμε το μαχλέπι, το κακουλέ,το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού,το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τέλος το αλεύρι. Διπλώνουμε απαλά τη
ζύμη βάζοντας βούτυρο για να μην κολλάει.  Ψήνουμε περίπου για τριάντα λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς.

Αθηνά_Τερζάκη_visaltis.grΜικρά μυστικά:   1) Χτυπάμε ένα αυγό (ασπράδι & κιτρινάδι), ένα κουταλάκι ζάχαρη και δύο με τρεις  κουταλιές γάλα για να επαλείψουμε τα τσουρέκια πριν μπουν στο φούρνο βάζοντας και φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι.  2) Όταν πλάθουμε τις πλεξούδες εάν κολλάει η ζύμη δεν ρίχνουμε αλεύρι αλλά βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο.

Διάφορες συνταγές της κ. Αθηνάς και όχι μόνο μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία συνταγές στο βασικό μενού.

Τερπνή, πολιτισμός, αρχαία, εργασία 
και πολλά άλλα !!!

psterpnis.blogspot.com

<

p style=”text-align: center;”>ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ – ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Γ. Πανσεραϊκός
Γ. Πανσεραϊκόςhttps://visaltis.gr/
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Βισαλτία Σέρρες Μακεδονία Ελλάς visaltia Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ