Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Top 5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τζιγεροσαρμάδες από την κ. Ντίνα

Τζιγεροσαρμάδες από την κ. Ντίνα Σπυρούδη

Τζιγεροσαρμάδες, η ονομασία τους για όλη την Ελλάδα, “παπούδα” όπως τους λένε στη Νιγρίτα και στην ευρύτερη περιοχή της. Είναι υπέροχοι οι  Τζιγεροσαρμάδες από την κ. Ντίνα, τους προτείνει και μπορείτε να τους ετοιμάζετε για την οικογένεια και τους φίλους σας όλο το χρόνο.

ΥΛΙΚΑ 

1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
2 σκέπες αρνίσιες ή κατσικίσιες αν προτιμάτε
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
1 φλιτζανάκι νερό
4 κ. σούπας κουκουνάρι
1 αυγό για επάλειψη
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος
4 αυγά
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά και ρίχνουμε λίγο πιπέρι . Βάζουμε για να μαλακώσουν σε χλιαρό νερό τις σκέπες και να ανοίξουν.

Σε τηγάνι σοτάρουμε σε λιγάκι ελαιόλαδο το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τη συκωταριά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κουκουνάρι, το ρύζι και τα μπαχαρικά μας.
Στραγγίζουμε τις σκέπες και τις κόβουμε. Βάζουμε τη γέμιση σε σχήμα κεφτέ και τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια. Αλείφουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C .
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας: Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και όταν πάρουν λίγο χρώμα οι τζιγεροσαρμάδες στον φούρνο τους περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

Πολλές ακόμη συνταγές θα βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ¨ κάνοντας κλικ στα περισσότερα.
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://visaltis.gr/
visaltis.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ