“Τας κεμπάπ” σημαίνει “κεμπάπ στην κατσαρόλα” από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από την Τερπνή Σερρών, που για άλλη μια φορά μας έχει εντυπωσιάσει με την υπέροχη συνταγής της.
ΥΛΙΚΑ
Μοσχάρι 1 κιλό (νουά, κιλότο ή ελιά)
Κρεμμύδια 1/2 κιλό…και βάλε
Ελαιόλαδο 250 γρ.
Ντομάτες(ώριμες) 4-5 τεμ.(και λίγο πελτέ για να δώσει χρώμα)
Κόκκινο κρασί ημίγλυκο 1/2 ποτήρι του νερού
Κρεμμύδι 1 τεμ. στο οποίο έχουμε βάλει γαρύφαλλα σε όλη την επιφάνεια του
2 σκελίδες σκόρδο
Πιπέρι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
Μπαχάρι 6 κόκκους
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Νερό 2 ποτήρια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία: 10 λεπτά – Μαγείρεμα: 60-70 λεπτά
Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, κόβουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια,το αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε με λίγο πελτέ στην κατσαρόλα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπαχάρι ,την κανέλα,τη ρίγανη, τη δάφνη, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και σερβίρουμε με πατάτες ή με πουρέ ή με ρύζι ή με μακαρόνια …
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Πρέπει το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Τη ζάχαρη την βάζουμε εάν οι ντομάτες δεν είναι πολύ γλυκές.
Μην φοβηθείτε τα μπαχαρικά ,θα δώσουν στον ουρανίσκο σας μια διαφορετική γεύση!