Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Top 5

Συνταγές για σολομό και σάλτσας για ψάρι από την κ Αθηνά

Συνταγές για σολομό και σάλτσας για ψάρι από την κ Αθηνά

Δύο επίκαιρες συνταγές από την κ Αθηνά Τερζάκη, που όμως μπορούμε να τις φτιάξουμε όλο το χρόνο.

Α) Σολωμός

Παίρνω τις φέτες του σολομού και τις αλείφω με μουστάρδα.
Κάνω ένα μείγμα με ψωμί ψιλοκομμένο μαϊδανό, 1/2 κούπα κρασί,1/2 κούπα λάδι και θυμάρι.

Το μείγμα φροντίζω να μην είναι νερουλό, το αλείφω πάνω στο σολομό και βάζω τις φέτες σολομού στο φούρνο.

Ψήνω για 10΄στους 220 βαθμούς.

Β) Σάλτσα για ψάρι ψητό ή τηγανιτό

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά νεζεστέ
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι μια πρέζα
πιπέρι μια πρέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνω ελαφρώς το κρασί.
Διαλύω το νεζεστέ σε ένα ποτήρι κρύο νερό, στη συνέχεια προσθέτω σε αυτό το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι.
Παίρνουμε όλα αυτά που διαλύσαμε και τα προσθέτουμε στο ζεστό κρασί μας.

Τερπνή, πολιτισμός, αρχαία, εργασία 
και πολλά άλλα !!!

psterpnis.blogspot.com

Αθηνά_Τερζάκη_visaltis.grΈτσι έχουμε μια σάλτσα ρευστή, όπως περίπου είναι το μέλι. Αν η σάλτσα μας είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγο κρασί ή και νερό.
Με αυτή τη νοστιμότατη σάλτσα αλείφουμε τα ψάρια μας μέσα και έξω που ήδη τα έχουμε ψήσει. Τα ψάρια μας μπορεί να είναι γριβάδι, πέστροφες, τσιπούρες αλλά και μικρά ψάρια.

Καλή επιτυχία στις συνταγές για σολομό και σάλτσας για ψάρι.
Οι δύο παραπάνω συνταγές είναι από psterpnis.blogspot.com

Συνταγές της κ. Αθηνάς Τερζάκη από Τερπνή – Σερρών θα βρείτε ΕΔΩ και από όλους τους συνεργάτες της ιστοσελίδας κάνοντας κλικ στα περισσότερα.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://visaltis.gr
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Βισαλτία Σέρρες Μακεδονία Ελλάς visaltia Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ