Σάμαλι, υπέροχο γλύκισμα από την κ. Αθηνά Τερζάκη, που μετά το νηστίσιμο Σάμαλι μας παρουσιάζει μία άλλη παρασκευή του γλυκού
ΥΛΙΚΑ
6ΟΟ γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 σιμιγδάλι χονδρό
1,5 κούπα ζάχαρη
3-4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερό
2 κουταλάκια σόδα φαγητού
1 βανίλια
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το χέρι το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το λάδι,τα δύο κουταλάκια, τη σόδα που την έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό και τη βανίλια.
Βάζουμε το υλικό μας στο πυρέξ, δε χρειάζεται καθόλου μίξερ και από πάνω πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο ή ολόκληρα καθαρισμένα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου.
Αφού ψηθεί το Σάμαλι, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ώστε να μην είναι καυτό και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι μας το οποίο επίσης δε θέλουμε να είναι πολύ καυτό.
Προτείνουμε να κάνετε για πρώτη φορά τη μισή δόση.
Παρασκευάστε και δοκιμάστε αυτό το παραδοσιακό, πολίτικο και σιροπιαστό γλυκό.