Ραβανί ή ρεβανί γλυκό από την κ. Αθηνά Τερζάκη, από Τερπνή Σερρών
Η κ. Αθηνά ακούραστη μας τροφοδοτεί με συνταγές στις δύσκολες ημέρες που περνάμε και είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω κορωνοϊού. Για άλλη μια φορά την ευχαριστούμε και ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο να περάσει τις δύσκολες αυτές ημέρες με όσο δυνατόν λιγότερα προβλήματα .
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ (nescafe)
ΣΙΡΟΠΙ
2.5 κούπες ζάχαρη, 2,5 κούπες νερό και μισό λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά πάρα πολύ καλά. Μετά ρίχνω σιγά το λάδι.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με το κουτάλι το σιμιγδάλι,το αλεύρι,τον καφέ,το μπέικιν,τις βανίλιες.
Αφού τα ανακατώσω τα ρίχνω σιγά σιγά στο μίξερ με τα άλλα υλικά μου και τα χτυπάω.
Όταν είναι έτοιμο βάζω το υλικό μου σε ένα ταψί 25χ32.
Πριν ψηθεί το γλυκό μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σιροπιάζουμε το γλυκό με χλιαρό σιρόπι και ζεστό ραβανί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Κλείνοντας το άρθρο “Ραβανί ή ρεβανί γλυκό από την κ. Αθηνά Τερζάκη” σας υπενθυμίζουμε ότι περισσότερα άρθρα για τα υπέροχα γλυκά και φαγητά θα βρείτε στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ του ιστολογίου μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην παραπάνω συνταγή.
Αυτό το άρθρο γράφτηκε αποκλειστικά μέσα από το σπίτι χωρίς να εκτεθεί κανείς στον κίνδυνο του κορωνοϊού.