Πεϊνιρλί ή πενιρλή από την κ. Φωτεινή Βλαχοδήμου
Το πεϊνιρλί είναι είδος πίτας που έχει σχήμα μακρόστενο σαν βαρκούλα, για γέμιση έχει διάφορα τυριά και διάφορα αλλαντικά. Κάποιοι συμπληρώνουν και λαχανικά.
Α. Υλικά:
1. Ζύμη
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι νερό
1 μαγιά φρέσκια ή ξερή
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
1 αυγό
1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
500gr περίπου αλεύρι γ.τ.χ. (Για όλες της χρήσεις).
2. Κρέμα τυριών.
1 ποτήρι γάλα
2-3 κουταλιές σιμιγδάλι
Φέτα, κασέρι, γκούντα, ζαμπόν
Β. Εκτέλεση συνταγής:
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Ενεργοποιούμε τη μαγιά, με το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και 4 κουταλιές αλεύρι.
Μόλις φουσκώσει (κάνα δεκάλεπτο) προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε, κι αφήνουμε να φουσκώσει.
Ετοιμάζουμε τη σιμιγδαλόκρεμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα, και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε μια ελαφριά κρέμα.
Προσθέτουμε ο,τι τυριά έχουμε, αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, κι ανακατεύουμε να λιώσουν.
Δίνουμε σχήμα στα ΠΕΙΝΙΡΛΙ μας.
Αν βάλουμε ζαμπόν, το βάζουμε πάνω στη ζύμη, κι από πάνω βάζουμε την κρέμα.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 180-200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα!!!!
Καλή σας επιτυχία στην εκτέλεση της συνταγής για Πεϊνιρλί ή πενιρλή και πολλές άλλες συνταγές της κ. Φωτεινής και όχι μόνο θα βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” στο αρχικό μενού.