ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Top 5

Πατάτες ογκρατέν της κ. Αθηνάς

Πατάτες ογκρατέν κ. Αθηνάς Τερζάκη

ΥΛΙΚΑ

3-4 κούπες διάφορα κασέρια και προαιρετικά αλλαντικά 
3 κρέμες γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το πιρέξ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αθηνά_Τερζάκη_visaltis.grΚαθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές, ψιλές 2 πόντους. Τις βάζουμε στο πυρέξ αφού το έχουμε αλείψει με βούτυρο και καλύπτουμε όλα τα κενά με κομματάκια πατάτας.
Ρίχνουμε στις πατάτες αλάτι και πιπέρι, τα κασέρια και τα αλλαντικά σε στρώσεις εναλλάξ (εναλλάξ πατάτες με κασέρια και αλλαντικά).
Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς. Λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει από πάνω και να πάρει υπέροχο χρώμα.
Αν δεν έχετε επαρκείς ποσότητες σε κρέμα γάλακτος, για Πατάτες ογκρατέν, μπορείτε να συμπληρώσετε με γάλα εβαπορέ ή γάλα παστεριωμένο ημέρας.
Γ. Πανσεραϊκός
Γ. Πανσεραϊκόςhttps://visaltis.gr/
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Βισαλτία Σέρρες Μακεδονία Ελλάς visaltia Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ