Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Top 5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πανηγύρι της Παλιοκκλησιάς στη Νιγρίτα 22 & 23 Αυγούστου 2024

Πανηγύρι της Παλιοκκλησιάς στη Νιγρίτα, Ιερό Παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Φωλιασμένο στη γαλήνια περιοχή της Παλιοκκλησιάς, το Ιερό Παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Αγίου Γεωργίου στη Νιγρίτα αποτελεί απόδειξη της πλούσιας θρησκευτικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η αφοσίωση της τοπικής κοινωνίας στο παρεκκλήσι είναι εμφανής στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν και να γιορτάσουν αυτόν τον ιερό χώρο.

Η Θεία Λειτουργία και ο ιερός Εσπερινός τελούνται συχνά, δημιουργώντας μια βαθιά ευλαβική ατμόσφαιρα που αντηχεί σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Το Ιερό Παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παλιοκκλησιά δεν είναι απλώς τόπος λατρείας αλλά πολιτιστικό ορόσημο που ενσαρκώνει την πνευματική ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής.

Ακολουθεί το πρόγραμμα από το πανηγύρι της Παλιοκκλησιάς όπως ανακοινώθηκε από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας.

Φέρεται εις γνώσιν των φιλέορτων Ορθοδόξων Χριστιανών της πόλεως και της περιοχής της Νιγρίτας ότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης στην περιοχή Παλιοκκλησιάς.

Ως είθισται έτσι και φέτος, την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 το απόγευμα στις 19:30 θα τελεστεί στο ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με Αρτοκλασία.

Λόγω υψηλών θερμοκρασιών το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι θα γίνει μετά το πέρας του Εσπερινού περί ώρα 21:00 και όχι όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια την κυριώνυμη ημέρα, μετά την Θεία Λειτουργία.
Σε αυτό, ερμηνευτές παραδοσιακών τραγουδιών θα λαμπρύνουν την εορτή με την συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων του μουσικού σχήματος “Επιμένουμε Παραδοσιακά”.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 το πρωί στις 8:00 στο πανηγυρίζων Ιερό Παρεκκλήσιο θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Συνιστάται σε αυτούς που θέλουν να μεταβούν στην Παλιοκκλησιά να ακολουθήσουν την διαδρομή προς Θερμά και πριν την γέφυρα των Θερμών (θερμοκήπια) να στρίψουν αριστερά για Σ.Μ.Α.Ν. (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νιγρίτας). Μέχρι τον Σ.Μ.Α.Ν. ο δρόμος είναι άσφαλτος. Από τον Σ.Μ.Α. Νιγρίτας έως την Παλιοκκλησιά είναι 800 μέτρα βατός χωματόδρομος.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://visaltis.gr
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ