Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Top 5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πανήγυρις 2024 Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Μανδηλίου Τερπνής

Το πρόγραμμα της πανήγυρις στο τέλος του άρθρου

Πανήγυρις 2024 Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Μανδηλίου Τερπνής στις 15 και 16 Αυγούστου 2024

Η Πανήγυρις του Παρεκκλησίου Αγίου Μανδηλίου στην Τέρπνη στις 16 Αυγούστου είναι μια εκδήλωση που αντανακλά τη βαθιά πνευματικότητα και την παράδοση της ορθόδοξης πίστης στην Ελλάδα.

Οι πανηγύρεις, ή εορταστικές λειτουργίες, είναι στιγμές κατά τις οποίες οι κοινότητες συγκεντρώνονται για να τιμήσουν τους προστάτες τους Αγίους, να προσευχηθούν, να γιορτάσουν και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους.

Στην Τέρπνη, η πανήγυρις του Αγίου Μανδηλίου συνδυάζει τη θρησκευτική λατρεία με τη λαϊκή εορταστικότητα. Οι εκδηλώσεις συνήθως περιλαμβάνουν την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού, την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία, μια τελετή κατά την οποία οι πιστοί μοιράζονται ένα ευλογημένο ψωμί. Αυτές οι στιγμές είναι γεμάτες με πνευματικό νόημα και συνδέουν τους ανθρώπους με την πίστη και την κληρονομιά τους.

Πέρα από τις θρησκευτικές τελετές, οι πανηγύρεις συχνά συνοδεύονται από παραδοσιακά γλέντια, μουσική, χορό, φαγητό και σκοπευτικούς αγώνες, προσφέροντας μια αίσθηση κοινότητας και γιορτής.

Είναι επίσης μια ευκαιρία για τους ντόπιους να δείξουν φιλοξενία και να καλωσορίσουν επισκέπτες από άλλες περιοχές, ενισχύοντας την αίσθηση αλληλεγγύης και αδελφοσύνης.

Η πανήγυρις του Αγίου Μανδηλίου είναι ένα παράδειγμα του πώς η ορθόδοξη πίστη και η παράδοση συνεχίζουν να είναι ζωντανές και να ενθαρρύνουν την κοινότητα και την πνευματικότητα στη σύγχρονη εποχή. Είναι μια υπενθύμιση της σημασίας της διατήρησης των παραδόσεων και της μεταφοράς τους στις επόμενες γενιές, διατηρώντας έτσι την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης – Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Τερπνής
Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Μανδηλίου Τερπνής

Πρόγραμμα πανήγυρις 2024

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
20:00. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
7:30. Όρθρος, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός.
18:00. Σκοπευτικοί αγώνες με πλούσια δώρα.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://visaltis.gr
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ