Νηστίσιμες συνταγές από την κ Αθηνά
Η κ Αθηνά Τερζάκη στο πνεύμα των ημερών προτείνει δύο νηστίσιμες συνταγές, που μπορούν όμως να γίνουν όλο το χρόνο και σίγουρα να φαγωθούν από όλους.
Η πρώτη συνταγή είναι για νηστίσιμο σάμαλι και η δεύτερη για νηστίσιμα σκαλτσούνια.
Α) Νηστίσιμο σάμαλι.
Υλικά
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ ζάχαρη
Μπέικιν
Μαστίχα Χίου
Πορτοκαλάδα με ανθρακικό 35 ml
Υλικά για το σιρόπι
380 γρ νερό
380 γρ ζάχαρη
Λίγο λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύω όλα τα υλικά, τα βάζω στο πυρέξ και ψήνω.
Σιροπιάζω με ζεστό σιρόπι και χλιαρό σάμαλι.
Από πάνω πασπαλίζω με αμύγδαλο.
Β) Νηστίσιμ
α σκαλτσούνια.

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Υλικά
3 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 μπέικιν
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Λίγι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Ξύσμα πορτοκαλιού
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε και κάνουμε μια μαλακή ζύμη.
Κάνουμε πιτάκια και βάζουμε λουκούμι με καρύδια και κλείνουμε τα σκαλτσούνια.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25΄.
Μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη.