Μπουρεκάκια γλυκά με μαρμελάδα από την κ. Αθηνά.
Μία θεσπέσια συνταγή που μπορείτε να παρασκευάσετε όλες τις εποχές του χρόνου και να καταπλήξετε ευχάριστα οικογένεια και φίλους.
Πρόταση της ιστοσελίδας μας να προτιμάτε συνταγές που γίνονται με υλικά εποχής, από καθαρά οικονομικής πλευράς, χωρίς αυτό να αποτρέπει τις υπόλοιπες.
Μια σχετική με την εποχή του Φθινοπώρου είναι η “Μουσταλευριά” που θα βρείτε ΕΔΩ. Βασικό υλικό της ο μούστος του σταφυλιού.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
2 αυγά
1 φαρινάπ
1/2 κούπα βούτυρο
1/4 κούπας λάδι
1 βανίλια
4 κουταλιές ζάχαρη
μαρμελάδα ή μερέντα
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατώνουμε τα 2 αυγά, το φαρινάπ, το βούτυρο, το λάδι, τη βανίλια, και τη ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και κάνουμε μια ζύμη απαλή. Πλάθω τα μπουρεκάκια και βάζω γέμιση από μαρμελάδα ή μερέντα ή ακόμη και γλυκά του κουταλιού αν θέλετε. Όταν τα ετοιμάσω τα αλείφω με κρόκο αυγού.
Ψήνω στους 180-200 βαθμούς.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζω από το φούρνο και τα αλείφω με το πινέλο με μέλι.
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Αφράτα και τραγανά μπουρεκάκια γλυκά με μαρμελάδα, εκπληκτικής νοστιμιάς.
Καλή επιτυχία σε όλους σας. Να ευχαριστήσουμε άλλη μία φορά την κ. Αθηνά Τερζάκη για την υπέροχη συνταγή της. Στην ενότητα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” στο μενού της κεφαλίδας της ιστοσελίδας του visaltis.gr, θα βρείτε συνταγές για όλα τα γούστα.