Λουκουμάκια της Αποκριάς κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1/2 βιτάμ
4-5 κουταλιές σιμιγδάλι
1-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1 ποτήρι νερό
αλεύρι φαρινάπ (όσο πάρει)
περίπου 2 κούπες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Συνταγής
Χτυπάμε στο χέρι το βούτυρο λιωμένο με τη ζάχαρη, τα αυγά, το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το ποτήρι το νερό και το αλεύρι ώστε να γίνουν όλα ένας πηχτός χυλός, που να μπορεί να βγαίνει από το κορνέ. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τα βγάζουμε σε χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι που έχουν ρουφήξει. Όπως είναι ζεστά τα λουκουμάκια τα βάζουμε στο κρύο σιρόπι και τα σερβίρουμε στους αγαπημένους μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στα Λουκουμάκια της Αποκριάς.
Tη συνταγή, μας την έφερε η κ. Αθηνά από την Κύπρο.