Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Top 5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήμα Λειβαδιώτη στη Μαραθούσα Χαλκιδικής

Κτήμα Λειβαδιώτη στη Μαραθούσα Χαλκιδικής

Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε πολλάκις το υπέροχο κτήμα Λειβαδιώτη, να δεχτούμε τη φιλοξενία και τα υπέροχα κρασιά του κτήματος, να περιηγηθούμε στους αμπελώνες του, στο αποστακτήριο και στο οινοποιείο, όπως και στους χώρους που φιλοξενεί κοινωνικές εκδηλώσεις.

Δοκιμάζοντας σχεδόν όλα τα κρασιά του κτήματος Λειβαδιώτη, απολαύσαμε την υπέροχη, εκλεπτυσμένη, φινετσάτη γεύση των κρασιών του κτήματος, που δίνουν έμφαση στην ποιότητα, που την καταλαβαίνεις όταν τα γεύεσαι και απελευθερώνουν τα αρώματά τους.

Το Κτήμα Λειβαδιώτη βρίσκεται στη Μαραθούσα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται κατά παράδοση με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιών.
Η οικογένεια Λειβαδιώτη από το 1978 αποφάσισε να ασχοληθεί και να ξαναφέρει στο φως την αίγλη και τη φήμη της περιοχής στο κρασί.

Η ιδέα για την κατασκευή του οινοποιείου υπήρχε πάντα, 30 χρόνια τώρα οινοποιούσαμε παραδοσιακά τα σταφύλια του κτήματος. Η κατασκευή του σύγχρονου, επισκέψιμου οινοποιείου ολοκληρώθηκε το 2008.

ΚτήμαΣτους αμπελώνες του Κτήματος που εκτείνονται στα 120 στρέμματα, φιλοξενούνται οι ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών όπως Ασύρτικο – Μαλαγουζιά – Chardonnay – Sauvignon Blanc – Syrah – Cabernet Sauvignon – Merlot. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση και ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας, σε συνδυασμό με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τελευταίας γενιάς του οινοποιείου, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους αμπελώνες του κτήματος από τους πλακόστρωτους δρόμους που υπάρχουν ανάμεσά τους και να γνωρίσει από κοντά όλες τις βασικές αρχές της αμπελοκαλλιέργειας, από τη φύτευση έως τη συγκομιδή. Ακόμη μπορεί να γίνει στο αποστακτήριο και στο οινοποιείο.

Φιλοξενεί κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ ακόμη διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα και διατίθεται ο χώρος για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο Θανάσης Λειβαδιώτης αξίζει τα συγχαρητήριά μας για το υπέροχο κτήμα του, το Κτήμα Λειβαδιώτη στη Μαραθούσα Χαλκιδικής.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://visaltis.gr
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ