Κουραμπιέδες της κ. Αθηνάς από Τερπνή Σερρών
Οι κουραμπιέδες είναι ένα κατά εξοχήν Χριστουγεννιάτικο γλυκό, αλλά τίποτα δε μας απαγορεύει να το κάνουμε και στις άλλες εποχές του χρόνου.
Η κ. Αθηνά μας προτείνει και μας οδηγεί βήμα βήμα πως θα τους φτιάξουμε τραγανούς και αφράτους.
Ακόμη στο τέλος μας αποκαλύπτει και ένα μικρό μυστικό, για να ευχαριστήσουμε την οικογένεια, τους γειτόνους και τους φίλους μας.
Υλικά παρασκευής για τους κουραμπιέδες της κ. Αθηνάς.
1κ. αλεύρι μαλακό
250 βούτυρο πρόβειο
250 γρ βούτυρο αγελάδας
3 κουταλιές φυτίνη
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
3 βανίλιες
1 μπέικιν
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα
2 κρόκους αυγού
1 κουταλάκι σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ.
Εκτέλεση συνταγής.

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Λιώνουμε όλα τα βούτυρα, προσοχή να μην είναι πολύ ζεστά.
Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες, τους κρόκους, το κονιάκ με τη σόδα, το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος τα αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Ζυμώνουμε απαλά και πλάθουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 180ο C.
Το μικρό μυστικό της κ. Αθηνάς από την Τερπνή Σερρών και εύχεται σε όσους τη δοκιμάσουν ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Όταν τους βγάζουμε από το φούρνο τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κατόπιν τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. Έτσι έχουμε υπέροχους τραγανούς και ταυτόχρονα αφράτους κουραμπιέδες.