Κολοκυθόπιτα γυμνή ή γκουλομπαρίνα ή γκουλιάρα από κ. Αθηνά
Σας παρουσιάζουμε μια ακόμη ιδιαίτερη και καλοκαιρινή συνταγή που έγραψε για την ιστοσελίδα μας η κ. Αθηνά Τερζάκη. Μια γλυκιά “γυμνή” πίτα, που με τον όρο “γυμνή” εννοούμε την πίτα χωρίς φύλλο.
Η γκουλομπαρίνα ή κολοκυθόπιτα γυμνή ή γκουλιάρα στη τοπική διάλεκτο της Τερπνής Σερρών παρασκευάζεται από κολοκύθια και από απλά υλικά, που τα περισσότερα υπάρχουν σε πάρα πολλές κουζίνες.
Η συνταγή της κ. Αθηνάς έχει τα υλικά.
- 1 κιλό κολοκυθάκια (Όχι κολοκύθες)
- 1 κούπα γάλα
- ½ κούπα αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 5 αυγά
- 1/2 φακελάκι κορν φλάουερ
- 2 βανίλιες
- λίγη κανέλα
- λίγο αλάτι
- σουσάμι
Η εκτέλεση της συνταγής είναι απλή και εύκολη.
- Τρίβουμε το κολοκύθι στο ρεντέ, το αλατίζουμε λίγο και το στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα περίσσια υγρά.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα με το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Βουτυρώνουμε το ταψί, το αλευρώνουμε και ρίχνουμε το κολοκύθι.
- Το αλευρώνουμε αυτή τη φορά από πάνω και ρίχνουμε σουσάμι.
- Βάζουμε τέλος από πάνω λίγο βούτυρο και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ο.

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Κλείνοντας την παρασκευή της γυμνής κολοκυθόπιτας σας συνιστούμε να επισκεφτείτε την κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” στην ιστότοπό μας, όπου θα βρείτε πολλές, καλές και εύκολες συνταγές.
Τα “κεκάκια” από γκουλιάρα, είναι μία από τις πρωτότυπες προτάσεις της κ. Αθηνάς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ