Κολοκυθάκια βαρκούλες από την κ. Αθηνά Τερζάκη, σε συνέχεια της προηγούμενης συνταγής που είχε και πάλι βασικό υλικό το κολοκύθι.(Κέικ με κολοκύθι)
ΥΛΙΚΑ
1 κ. κολοκυθάκια μέτρια
2 κρεμμύδια ξερά ή πράσινα
1/2 κούπα λάδι
1,5 κούπα ψίχα ψωμιού
3 αυγά
μαϊντανός
1 κούπα τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ψήνουμε τα κολοκυθάκια και μετά τα βράζω για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Τα κόβω στα δύο κατά μήκος, σοτάρουμε το κρεμμύδι, την ψίχα κολοκυθιών ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και την ψίχα του ψωμιού.Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνω 2 αυγά και το τυρί. Με αυτή τη γέμιση που έχω πλέον έτοιμη, γεμίζω τα κολοκυθάκια.
Βάζω στο ταψί λίγο λάδι ή βούτυρο και μετά ταιριάζω τα γεμιστά μου κολοκυθάκια. Δεν βάζω καθόλου νερό στο ταψί.
Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ και σκεπάζω με αυτήν τα κολοκυθάκια και από πάνω ρίχνω τριμμένο κεφαλοτύρι. Τα ψήνω για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Κλείνοντας το άρθρο “Κολοκυθάκια βαρκούλες από την κ. Αθηνά Τερζάκη” να σας επισημάνουμε ότι η μαγειρική εκτός από ανάγκη για τροφή είναι μεράκι και χαρά.
Χαρά να δημιουργείς κάτι καινούργιο και να το προσφέρεις στην οικογένειά σου και τους φίλους σου.
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Πολλές άλλες συνταγές της κ. Αθηνάς και όχι μόνο, θα βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” στο αρχικό μενού.
Προτιμάτε τις συνταγές με υλικά εποχής.