Καριόκες γλυκό της κ. Αθηνάς Τερζάκη για τις δύσκολες ημέρες του κορωνοϊού
ΥΛΙΚΑ
400 γρ άχνη ζάχαρη
400 γρ φρυγανιά
1 βιτάμ
1 κούπα γάλα
2 κούπες καρύδι τριμμένο
1 πακέτο μπισκότα
7 κουταλιές κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
4 κουβερτούρες προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μας. Ζάχαρη, φρυγανιά, βιτάμ, γάλα, καρύδι τριμμένο, μπισκότα, κακάο το κονιάκ ή λικέρ. το υλικό που θα κάνουμε δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Το βάζουμε το υλικό στη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σφικτά σε ρολό. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες, συνήθως βολεύει 1 εκατοστού.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι με το χέρι, με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και το βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
Από τη στιγμή που οι καριόκες μας είναι παγωμένες θα κρυώσουν και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Έτσι θα έχουμε ένα υπέροχο γλύκισμα για να σερβίρουμε στα παιδιά μας, στους φίλους μας.
Η ιστορία ενός σοκολατένιου γλυκίσματος, το οποίο προσφερόταν στις γιορτές ως κέρασμα, ξεκίνησε να εκτυλίσσεται από το 1926 στην Ξάνθη. H καριόκα, με βασικά συστατικά το παντεσπάνι, τα καρύδια και τα διαφορετικά είδη σοκολάτας που το απαρτίζουν. Άντλησε την ονομασία της από το σοκολατί χρώμα που έχουν στο όνομά τους οι κάτοικοι του Ρίο ντε Τζανέριο της Βραζιλίας, καθώς όλοι όσοι σχετίζονται με την πόλη φέρουν την ονομασία, Cariocas.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Κλείνοντας το άρθρο “Καριόκες γλυκό της κ. Αθηνάς Τερζάκη”, περισσότερα υπέροχα φαγητά – γλυκά θα βρείτε στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ του ιστολογίου μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην συνταγή.
Κάνοντας κλικ στα περισσότερα θα βρείτε “συνταγές” για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.