Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Top 5

Καλό ταξίδι Μίμη Πλέσσα θα ζεις μέσα από τα τραγούδια σου

Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας

Καλό ταξίδι Μίμη Πλέσσα θα ζεις μέσα από τα τραγούδια σου

Η Λουκίλα Καρρέρ, σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, με ανάρτηση της σε κοινωνικό μέσο ενημέρωσε ότι έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης και στην οποία αναφέρει:

«Και ξαφνικά “Έπεσε βαθειά σιωπή…”…..”Κι εσύ δεν θα’σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου……” ….θά εισαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου. “Πέρασαν τόσα καλοκαίρια…βρεξαν τη στράτα μας φωτιές” σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση».

Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1924 και σε λίγες ημέρες θα έκλεινε τα εκατό του χρόνια.
Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση των σπουδών του.

Το 2010 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ είναι διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ.

Σε μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.
Το 1952, σε ηλικία 28 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ.
Την ίδια χρονιά άρχισε την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.

Είχε γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με: Τζένη Βάνου, Στράτο Διονυσίου, Μαρινέλλα, Νανά Μούσχουρη, Γιάννη Πουλόπουλο, Τόλη Βοσκόπουλο …..

Μερικά από τα πολλά αξέχαστα τραγούδια του συνθέτη αναφέρονται στην ανάρτηση της συζύγου και σας παραθέτουμε λίγα ακόμη .…
Το φεγγάρι πάνωθέ μου, Όλα δικά σου μάτια μου, Τι σου`κανα και πίνεις, Η πρώτη μας νύχτα, Δε με νοιάζει, Θα πιω απόψε το φεγγάρι, Οι χάντρες, Άνοιξε Πέτρα, Του αγοριού απέναντι, Ποια νύχτα σ΄ έκλεψε, Κι εσύ θα φύγεις, Έκλαψα Χτες.

Καλό ταξίδι Μίμη Πλέσσα

Πηγή για κάποια μέρη του άρθρου και η φωτογραφία είναι το documentonews.

Τερπνή, πολιτισμός, αρχαία, εργασία 
και πολλά άλλα !!!

psterpnis.blogspot.com
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://visaltis.gr
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ