Ζύμη για τηγανίτες και ψωμί του τοστ
1.Ζύμη για τηγανίτες
Υλικά
125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.
2. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.
4. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μαρμελάδα
2.Ζύμη για ψωμί του τοστ
Υλικά
475 γρ. νερό
135 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
20 γραμμάρια μαγιά ξερή
60 γραμμάρια Ελαιόλαδο
Αλάτι
800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το προσθέτουμε σιγά σιγά. Αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί, ξεφουσκώνει και το βάζουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε να ξαναδιπλασιαστεί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-55 λεπτά.
Πηγή για το άρθρο “Ζύμη για τηγανίτες και ψωμί του τοστ” η ιστοσελίδα fumara.gr και περισσότερες συνταγές θα βρείτε ΕΔΩ.