Ζύμη για κρέπες – Ακόμη μία βασική ζύμη
Υλικά
1 ½ κούπα φρέσκο γάλα
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κονιάκ
Μερίδες: 12 κρέπες περίπου
Εκτέλεση συνταγής.
Στο μπολ του μίξερ κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη και κατόπιν τα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσετε ελαφρά με 4 κουτ. σούπας από το γάλα και το κονιάκ.
Ανακατέψτε στη χαμηλή ταχύτητα να γίνει ένας λείος πηχτός χυλός και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε το υπόλοιπο γάλα και το βούτυρο ώστε να αραιώσει.
Σκεπάστε το μείγμα με μεμβράνη και αφήστε το να «σταθεί» στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ετοιμάστε τις κρέπες σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε ειδικό μηχάνημα ή σε μαντεμένια πλάκα.
Γεμίστε με τα υλικά της αρεσκείας σας και καλή σας όρεξη!
Πηγή για το άρθρο και τη φωτογραφία η ιστοσελίδα xrysessyntages.
Κλείνοντας το άρθρο “Ζύμη για κρέπες – Ακόμη μία βασική ζύμη” να σας ενημερώσουμε ότι περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” κάνοντας κλικ στα περισσότερα.
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Μικρά μυστικά:
Μυστικά που σας προτείνουμε και ισχύουν σε όλες νέες συνταγές που δοκιμάζετε.
Κάνετε φαγητά και γλυκά με υλικά εποχής, που θα τα βρείτε εύκολα, υπάρχουν σε αφθονία και είναι σε οικονομικές τιμές.