ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Top 5

Γριβάδι γεμιστό από την κ. Ντίνα

Γριβάδι γεμιστό από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από την Τερπνή Σερρών

Το φαγητό αυτό είναι από εδώ, της περιοχής μας, της περιοχής Βισαλτίας.
Το γριβάδι ή κυπρίνος ή σαζάνι, με επιστημονική ονομασία Cyprinus carpio δηλ. Κυπρίνος ο καρπίων είναι ένα ψάρι που συναντάμε σε γλυκά νερά (ποτάμια, λίμνες).

ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση
1 & 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 & 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
κονιάκ
αλατοπίπερο
κύμινο
λάδι

Για την σάλτσα
3 κρεμμύδια
1 & 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
αλατοπίπερο
κύμινο
δάφνη

Τερπνή, πολιτισμός, αρχαία, εργασία 
και πολλά άλλα !!!

psterpnis.blogspot.com

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο χέρι. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και αχνίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το ρύζι και το καβουρντίζουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, το μαϊντανό, το κύμινο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
Βήμα 2
Αφού απορροφήσει όλο το νερό, αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι. Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλείφουμε, εσωτερικά με λίγο βούτυρο, το αλατοπιπερώνουμε, το γεμίζουμε με τη γέμιση και ράβουμε την κοιλιά του.
Βάζουμε το ψάρι στο ταψί, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και το αφήνουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 1,30 ώρα περίπου (ανάλογα με το βάρος του ψαριού).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και πολλές άλλες συνταγές από τους συνεργάτες της ιστοσελίδας θα βρείτε ΕΔΩ.
Γ. Πανσεραϊκός
Γ. Πανσεραϊκόςhttps://visaltis.gr/
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Βισαλτία Σέρρες Μακεδονία Ελλάς visaltia Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ