Γεμιστά ψωμάκια από την κ. Φωτεινή Βλαχοδήμου
Μία νέα συνεργασία ξεκινάει η ιστοσελίδας μας με την κ. Φωτεινή, με βασικό θέμα τις συνταγές και σας παρουσιάζουμε την πρώτη συνταγή της για γεμιστά ψωμάκια.
Υλικά
Ζύμη acma (ατσμά)
300ml γάλα ή ανάμεικτο με νερό,
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 μαγιά, φρέσκια, ή φακελάκι
1 αυγό
1 φλυτζανάκι (περίπου) του καφέ λάδι
600gr (περίπου) αλεύρι
Εκτέλεση
Ενεργοποιούμε τη μαγιά, σε χλιαρό γάλα, ζάχαρη και 4-5 κουταλιές αλεύρι, για 15′.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αυξομειώνοντας αναλόγως, για να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να να μην κολλάει στα χέρια!!!
Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια.
Γεμίζουμε με ο,τι θέλουμε, γλυκά ή αλμυρά (τυρί, κασέρι, ζαμπόν, Philadelphia, πραλίνα, μαρμελάδα)!!!
Δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.
Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό, ή με γάλα αραιωμένο με λίγο νερό, ρίχνουμε αν (θέλουμε) σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ο δικός μου τρόπος τυλίγματος της ζύμης!!!
Κλείνει η συνταγή για τα γεμιστά ψωμάκια, με τις ευχαριστίες της ιστοσελίδας στην κ. Φωτεινή. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν ακόμη πολλές άλλες συνταγές και σας παρουσιάζομαι μία παραλλαγή της παραπάνω.
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ή περισσότερα μέρη, απλώνουμε στο ταψί, βάζουμε πραλίνα, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη, κόβουμε σε ακτίνες, και στριφογυρνάμε τα κομμάτια, δημιουργώντας αυτό το σχέδιο!!!
Ακόμη μπορείτε να βρείτε πολλές και διάφορες συνταγές στο αρχικό μενού στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ.