Γαρίδες Μπασμάτι από την κ. Ντίνα, 16 γαρίδες νούμερο 3 ή 2.
Μια που βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας, ας κάνουμε κάτι νηστίσιμο.
ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι ξερό περασμένο στον τρίφτη.
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη λωρίδες.
1 πιπεριά πράσινη κομμένη λωρίδες.
1 συσκευασία ρύζι μπασμάτι 500 γραμμαρίων.
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη.
4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
1 ποτηράκι μικρό ούζο.

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Εκτέλεση συνταγής “Γαρίδες Μπασμάτι”
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος και δεν τα πετάμε τα κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι που είναι στην ράχη της γαρίδας με ένα μαχαιράκι. Τις ξεπλένουμε καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε μία κατσαρόλα μικρή και βάζουμε μέσα τα κεφάλια, το κέλυφος από τις γαρίδες, μία σκελίδα σκόρδο, μία πρέζα αλάτι και αφήνουμε να βράσουν καλά.
Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό. Σε αυτόν τον ζωμό θα βράσουμε το ρύζι σύμφωνα με τις συνήθεις οδηγίες της συσκευασίας να κρατάει λίγο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε να αλλάξουν χρώμα και τις σβήνουμε με το ούζο. Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στο κρεμμύδι ρίχνουμε την ντομάτα, τις πιπεριές και λίγο νερό.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές και η σάλτσα κοντεύει να δέσει, ρίχνουμε και τις γαρίδες πάλι μέσα (αυτό το κάνουμε για να κρατηθούν οι γαρίδες ζουμερές και να μην είναι σκληρές).
Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό, κουνάμε να πάει παντού. Σερβίρουμε το ρύζι και πάνω βάζουμε γαρίδες και σάλτσα, λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.