Υπέροχα μελομακάρονα από την κ. Φωτεινή Βλαχοδήμου
Η κ. Φωτεινή Βλαχοδήμου μας έστειλε μια συνταγή για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος να είναι καλύτερο από το 2020.
Υλικά
340 gr ελαιόλαδο
50 gr άχνη
150 gr χυμό πορτοκάλι
50 gr κονιάκ ή σπιτικό λικέρ
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρικής
2 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1,5 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
50 gr σιμιγδάλι ψιλό
700 gr αλεύρι γ.ο.χ.
Σιρόπι
600 gr ζάχαρη
600 gr νερό
1 φλυτζάνα μέλι
1 πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση συνταγής “Υπέροχα μελομακάρονα”.

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Βράζουμε ζάχαρη, νερό, κανέλα και πορτοκάλι κομμένο στη μέση, για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Αναμιγνύουμε αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν. Χτυπάμε με το σύρμα λάδι, κονιάκ, άχνη, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλιες. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, να αφρίζει. Ανακατεύουμε, και προσθέτουμε, τα στερεά υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι, αλεύρι, μπέικιν. Ζυμώνουμε ελάχιστα, μέχρι ενσωματωθεί το αλεύρι.
Πλάθουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 βαθμούς, περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα!!!
Βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα, στο κρύο σιρόπι. Τα τοποθετούμε ανάποδα σε τάπερ. Τα αφήνουμε μια νύχτα, και την άλλη μέρα, τα γυρίζουμε και στολίζουμε με τριμμένα καρύδια!!!