Το γλύκισμα της Φανής Κασάπη από Τερπνή Σερρών
Ευχαριστούμε την κ. Φανή για την υπέροχη συνταγή και να είστε σίγουροι ότι θα σας καταπλήξει !!!
Υλικά
Μία σφολιάτα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 1/2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό αν προτιμάτε εναλλακτικά
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
βανίλια
κανέλα
σοκολάτα κουβερτούρα
Προαιρετικά πορτοκάλι και ινδοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε λουρίδες.
Τυλίγουμε ρολά και τα ψήνουμε αφού ενδιάμεσα τα έχουμε βουτυρώσει.
Ζεσταίνουμε και διαλύουμε το γάλα με τα δύο και μισό ποτήρια νερού.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και βάζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς να καβουρδιστεί.
Εάν προτιμάμε ρίχνουμε λίγο ινδοκάρυδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Τέλος τη βανίλια.

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Παίρνουμε τα ρολάκια και τα γεμίζουμε με το υλικό μας . Από πάνω στα γεμισμένα ρολά κάνουμε σχέδια με την κουβερτούρα.
Συνέχεια στο άρθρο “Το γλύκισμα της Φανής” να σας πούμε πως, αν θέλετε να δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές της κ. Φανής Κασάπη μπορείτε να διαβάσετε και να την παρακολουθήσετε στα παρακάτω δύο βίντεο:
Α. Κεφτεδάκια με κουσκουσάκι από την κ. Κασάπη Φανή (ΕΔΩ – Άρθρο).
Β. Παρασκευή του παραδοσιακού φαγητού τακούμ (1ο Μέρος ΕΔΩ – Βίντεο).
Γ. Παρασκευή του παραδοσιακού φαγητού τακούμ (2ο Μέρος ΕΔΩ – Βίντεο).