Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Top 5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τιμωρία του Άρη από την ΕΠΟ για τη μη παραλαβή των μεταλλίων

Η ομάδα του Άρη βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρές ποινές μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2023-24

Τιμωρία του Άρη από την ΕΠΟ για τη μη παραλαβή των μεταλλίων από τον τελικό του κυπέλλου.

Σύμφωνα με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) επεβλήθη τιμωρία δύο αγωνιστικών και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ σε όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στο φύλλο αγώνα του τελικού, καθώς και στον προπονητή της ομάδας, Άκη Μάντζιο, λόγω της άρνησής τους να παραλάβουν τα μετάλλιά τους μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Η κίνηση αυτή, που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οδήγησε σε μια ασυνήθιστα βαριά “καμπάνα” για την ομάδα, καθώς οι ποινές αυτές θα επηρεάσουν τη σύνθεση της ομάδας για τους επόμενους δύο αγώνες.
Επιπλέον, ο Ρώσος εξτρέμ της ομάδας, Σάπι Σουλεϊμάνοφ, τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές για επίθεση σε άλλο πρόσωπο, φέρνοντας το συνολικό αριθμό των αγώνων που θα χάσει σε επτά.
Ακόμη, ο Θεόδωρος Καρυπίδης, πρόεδρος της ομάδας, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια για 20 ημέρες.

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει σοκ στην ομάδα και τους οπαδούς της, καθώς ο Άρης θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις επόμενες αναμετρήσεις με σημαντικές απουσίες.

Η διοίκηση της ομάδας έχει εκφράσει την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ελπίζοντας σε μείωση ή ακύρωση των ποινών. Η κατάσταση αυτή θέτει τον Άρη σε δύσκολη θέση, καθώς η ομάδα θα χρειαστεί να βασιστεί σε νεότερους παίκτες και πιθανές μεταγραφές για να καλύψει τα κενά.

Η ποινή αυτή είναι ένα σπάνιο παράδειγμα αυστηρής δικαιοσύνης στον αθλητισμό και αναδεικνύει τη σημασία της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και της σεβασμού προς τις τελετές και τις παραδόσεις του παιχνιδιού. Είναι επίσης ένα υπενθύμιση ότι οι αθλητικές αρχές είναι πρόθυμες να λάβουν δραστικά μέτρα όταν θεωρούν ότι οι αξίες του αθλητισμού έχουν παραβιαστεί.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2023-24 μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού ήταν ένας αγώνας που θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Ο Άρης, μετά από 14 χρόνια απουσίας από τον τελικό, είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο του στον θεσμό, αφού το πρώτο και μοναδικό του κατέκτησε το 1970.

Ο τελικός διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και, παρά την απουσία θεατών, η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 1-0, σε έναν αγώνα που κρίθηκε από ένα γκολ.

Η τιμωρία του Άρη από την ΕΠΟ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2023-24 θα συζητηθεί για χρόνια και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://visaltis.gr
visaltis.gr, πρώην panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ