Τακούμ από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από Τερπνή Σερρών
Το τακούμ είναι ένα υπέροχο φαγητό που παρασκευάζεται από τις νοικοκυρές κυρίως της Τερπνής αλλά και όλης της περιοχής, το διάστημα των γιορτών του Πάσχα. Όμως όπως διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια συνηθίζουν οι νοικοκυρές και το κάνουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα όποτε το αποφασίσουν. Δηλαδή όλο το χρόνο. Η παρασκευή του “τακούμ” είναι πολύ λεπτή και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει και θα γίνει πεντανόστιμο.
YΛΙΚΑ
1 συκωταριά κατσικίσια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
2 ξερά κρεμμύδια
½ κ. ρύζι
4 αυγά
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τη βράζουμε. Αφού βράσει, τη βγάζουμε από την κατσαρόλα και τεμαχίζουμε τα συκώτια σε μικρά κομματάκια.

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Τα βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και τα ξερά, το δυόσμο, τον άνηθο και τα τσιγαρίζουμε. Αφού τσιγαριστούν ρίχνω το ζουμί που είχα από τη συκωταριά και το ρύζι και τα αφήνω να βράσουν καλά και να πυχτώσουν όλα τα υλικά μου.
Κατόπιν σπάζω 4 αυγά, τα χτυπάω καλά, τα ρίχνω μέσα στα υλικά μου και τα ανακατεύω πάρα πολύ καλά.
Λαδώνω το ταψί και ρίχνω το υλικό μου. Σκεπάζω με τη σκέπη την κατσικίσια και ψήνω μια μισή ώρα στους 250 βαθμούς.