Μουσταλευριά, γλύκισμα του Φθινοπώρου
Μια υπέροχη συνταγή για το Φθινόπωρο από μούστο, που θα βρείτε μόνο αυτή την εποχή και αλεύρι από την κ. Αθηνά Τερζάκη.
ΥΛΙΚΑ
1200 ml μούστο
3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. νισεστέ
1 κ.γ. ανθόνερο
καρύδια, λίγα χοντροκομμένα, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
H μουσταλευριά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κατά την εποχή του τρύγου, το φθινόπωρο.

και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Υπολογίζουμε περίπου 1 κ.σ. αλεύρι για κάθε ποτήρι μούστου.
Από το μούστο κρατάμε την μία κούπα σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το αλεύρι και το νισεστέ ή το κορν φλάουρ
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχει σβολάκια.
Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε και προσθέτουμε και το μείγμα που έχουμε στο μπολ. Εξακολουθούμε να ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και στο τέλος το φέρνουμε σε βρασμό.
Βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά το μείγμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ. Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι ή καρύδια τριμμένα.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και μετά είμαστε έτυμοι να την σερβίρουμε.