Μελομακάρονα, το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, όπως το παρασκεύασε και μας το παρουσίασε η κ. Αθηνά Τερζάκη.
Υλικά:
240 γρ ελαιόλαδο
240 γρ ηλιέλαιο
200 γρ ζάχαρη
160 γρ χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
50 γρ κονιάκ
1 μπέικιν
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γαφύφαλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τερπνή, πολιτισμός, αρχαία, εργασία
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
και πολλά άλλα !!!
psterpnis.blogspot.com
Σιρόπι για τα μελομακάρονα:
400 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
100 γρ μέλι ki
λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο λάδι. Ανακατεύουμε μετά καλά το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα ,την κανέλα,το γαρύφαλλο, και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε στο αλεύρι το μπέικιν και τα ανακατεύουμε δεν ζυμώνουμε και το κάνουμε απαλά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην εκτέλεση της παραπάνω συνταγής.